söndag 2 februari 2014

Medicin - tillbakablick och nyheter

Jag har börjat äta en medicin nu för att dämpa smärtsystemet (läs mer i inläggen om besöket hos sjukgymnasten och om centralt störd smärtmodulering). Försökte att läsa igenom vad jag skrivit i bloggen om de fyra mediciner jag redan testat - Tryptisol, Gabapentin, Mirtazapin och Sertone - hur jag upplevde dem, vilka biverkningar jag fick och hur smärtan betedde sig under och efter jag slutat. 

Trots att jag tidigare skrivit såhär om Gabapentin...
Gabapentin gjorde mej yr och det begränsade min aktivitetsförmåga. Jag kan få yrsel av trötthet och för många sinnesintryck samtidigt också, men den har jag lärt mej knep för att bryta. Yrseln jag fick av Gabapentinet var som att ständigt befinna sej på en båt - jag ville gärna inte gå utan att ha något i närheten som jag kunde grabba tag i för att inte tippa omkull. En annan biverkning jag hade var viktuppgång, jag fick framför allt världens gravidmage (och gravid var jag inte). Kilona rasade dock av lika fort som de kom då jag slutade med medicinen.
...så var det ändå den jag kunde tänka mig att testa igen. Dels var det den enda som jag inte blev dåsig eller luddig i huvudet av och jag höll ut längst under testningen men också att jag efter jag slutat gick in i en sämre smärtperiod - jag tänker att den ändå kanske hade någon effekt på smärtan.

Nu har jag börjat med 100mg till kvällen. På max tre veckor ska jag komma upp i 300mg till kvällen - och på lika lång tid till ska jag ha lagt till 300mg till morgonen. 

Känns jobbigt att behöva dra igång hela medicinprovargrejen igen - känns som det redan stulit ett år av mitt liv. Men försöker tänka att situationen inte är likadan nu. Tråddragningen har ännu inte gett något resultat tyvärr men min man har sagt att han ska hjälpa mig så jag slipper dra i det själv. 

Här har jag samlat gamla inlägg om Gabapentin:

http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/lordag.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/stoppa-fingrarna-i-halsen.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/liten-uppdatering-gapapentin.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/gapapentin-uppdatering-nr-2.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/galenskap-och-biverkningar-uppfoljning.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/gabapentin-igen-doshojning-nej-tack.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/lite-svar.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/kanske-borde-lyssnat.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/07/gabapentin-utvardering.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/08/festen-ar-over.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/08/25-min-stil.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/09/utvardering-av-medicin.html
http://livetsbilder.blogspot.se/2012/09/utvardering-gabapentin-nedtrappning.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag flyttar!

Processen har pågått ett tag - men nu flyttar jag bloggen! Välkommen till  https://livetsbilderblog.wordpress.com Den här bloggen komme...