tisdag 18 februari 2014

Ruta ett - igen

Jag avslutades på Bettfysiologen i november och skrevs ut. Under många månader hade jag och tandläkaren jobbat med att få en bettskena att fungera för mig. Det var skönt att jag kunde avsluta och stryka en återkommande kontakt från "att göra-listan".

Utredningen gjordes av en student pch varje tillfäöle tog många timmar eftersom en lärare var tvungen att dubbelkolla allt. Eftersom jag mådde så gräsligt dåligt efter varje gång - ont i nacken, yrsel och ökade utmattningssymtom - tog en (fantastisk) ordinarie specialist över mig. 

Skenan som studenten gjort var extremt trång så det krävdes många gångers slipande och provande innan den passade och det inte kändes som jag skulle slita ut tänderna då jag skulle ta  ut skenan. Varje gång gick jag därifrån med kraftigt ökade symtom.

Tre månader senare vaknar jag och känner med tungan att skenan är vass på ett ställe. Tar ut den och ser att det saknas en flera millimeter stor flisa. 

Kontaktar Bettfysiologen och hoppas att de kan ta emot mig trots att jag är avslutad. Men tyvärr måste jag ha en ny remiss från min tandläkare - de får inte ta emot mig utan den. 

Känner energin rinna ur mig. Ständigt detta byråkratiska administrativa krångel. Jag orkar varken med väntan eller att behöva gå igenom den smärtsamma utprovnings- och anpassningsprocessen igen. Men att vara utan skena är inget alternativ heller då jag behöver stödet och avlastningen för min instabila käkled.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag flyttar!

Processen har pågått ett tag - men nu flyttar jag bloggen! Välkommen till  https://livetsbilderblog.wordpress.com Den här bloggen komme...