lördag 3 maj 2014

Dubbelt

Inser att min kropps signaler för att vara rastlös eller uttråkad är väldigt lika de som den sänder ut då jag är riktigt slut, trött och matt. 
Det är som att kroppen försöker lura sig själv att varva upp - för att orka lite till. 

4 kommentarer:

 1. Vad bra att du skrev om det här! Jag känner precis igen det, och det är utsvårt att skilja dem åt. Ja, d v s att jag är ju alltid utmattad, så jag lider av falsk rastlöshet, och bästa boten hade kanske varit att gå och lägga sig. Problemet är bara att jag inte kan somna när jag känner mig så där rastlös. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar tänka på hur små barn blir då de är övertrötta - helt uppvarvade och speedade. Tänker att det vi känner kanske inte är så konstigt ändå - men svåra impulser att motstå. Sen tänker jag inte för egen del att det är sömn som alltid är lösningen - utan att motstå impulsen att dra igång en aktivitet som ökar utmattningen ytterligare.
   Kram

   Radera
 2. Vad jobbigt med dubbla signaler! Svårt då att veta hur man ska hantera situationen. Hoppas du kommer underfund med vilket som är vilket. Bra där med din runda på ICA trots att resultatet blev som det blev -modigt och starkt av dig att våga ge dig på den rundan. Fint hjälpmedel - hoppas att du hittar ett som passar dig bättre i storlek! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt - det gäller att stanna upp och lyssna ordentligt och fundera över vad jag har gjort innan - de två sakerna tillsammans gör det oftast ganska tydligt om det handlar om för låg eller för hög aktivitetsnivå.

   Tack! Ja, det kändes stort att gå på ICA - samtidigt kändes det inte så mycket alls. Idag ska jag försöka mej på närområdet vilket också känns som en utmaning - bland de som är vana att se mej utan.

   Kram!

   Radera

Jag flyttar!

Processen har pågått ett tag - men nu flyttar jag bloggen! Välkommen till  https://livetsbilderblog.wordpress.com Den här bloggen komme...