tisdag 9 september 2014

Hörde ni smällen?

Det var bara jag som brakade rakt in i verkligheten. 

Min sjukskrivning går ut i mitten på månaden. Igår ringde jag min vårdcentral för att kolla varför jag inte fått någon kallelse till läkarbesök. Det visade sig att jag inte fanns inbokad på något besök och att läkaren (den nya som jag bara träffat en gång) inte skrivit något alls om fortsättning i mitt fall. Någon läkartid fanns inte att få förrän första veckan i oktober! 

Jag blev så ställd, frustrerad, arg och uppgiven att jag böjande gråta i telefonen. Både jag och min man var med på läkarbesöket och ingen av oss har något minne av att vi gavs ansvaret att boka en ny tid. Och vad trodde läkaren - att jag mirakulöst skulle tillfriskna så att han slapp träffa mig mer? Såna här saker verkligen dränerar på kraft. 

Har mailat min handläggare på FK och frågat vad som händer nu, för VC kunde inte ge mig någon annan tid - det blir ett glapp på två veckor i sjukskrivningen. 

Så typiskt - precis när jag tyckte att jag började vända skutan rätt igen! 

2 kommentarer:

  1. Ja se myndigheter! Kan du gå till en privat HC och få en veckas sjukskrivning emellan? Eller ringa o sjukanmäla dig o ta en sk egen sjukskrivning på 6 dagar? Alltså den man inte behöver ha sjukintyg för? Fast jag vet inte om det funkar på långvarig sjukdom att få göra så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är just en privat hälsocentral som jag går till, så det ändrar inget. Jag tror att jag måste vara friskskriven innan jag kan sjukskriva mig på eget bevåg. Efter 7 dagar måste man ju ha intyg - och det har ju jag passerat för flera år sedan. :-(

      Radera

Jag flyttar!

Processen har pågått ett tag - men nu flyttar jag bloggen! Välkommen till  https://livetsbilderblog.wordpress.com Den här bloggen komme...