lördag 23 september 2017

Sjukskriven med annan diagnos pga risk för avslag?


"Läkare, rädda att deras patienter ska nekas ekonomiskt stöd för att Försäkringskassan inte ”förstår” deras sjukdom, känner sig nu tvingade att fejka sjukintyg. P4 Göteborg (22/9) berättar om hur personer med den neurologiska sjukdomen ME/CFS får sjukintyg med helt andra diagnoser än de kopplade till sjukdomen – för att läkare befarar att handläggare på Försäkringskassan saknar medicinsk kunskap om ME/CFS.  – Han sjukskrev mig för en fraktur som redan läkt. Sedan skrev han att jag var deprimerad, vilket jag inte var. Men han vill hjälpa mig, på sitt sätt, berättar en kvinna till P4 Göteborg om en av sina läkare."
…tänker jag på allt ni delat med mig under åren och annat jag läst i andra forum. Jag upplever inte att detta är ett nytt problem relaterat till senaste årens avslagsorgie - och det är inte heller något som gäller enbart personer med ME/CFS - men desto viktigare att uppmärksamma.

Har slängt ut en fråga på Twitter och tänkte att jag kunde ställa samma fråga här. Det går att lämna anonyma kommentarer på bloggen, kommentera på Facebook eller skicka e-post till livetsbilder(snabela)gmail.com

Du som har erfarenhet av detta får gärna berätta mer om hur det gick till. Naturligtvis väljer du själv vad du vill dela med dig av och om det är okej att jag publicerar här på min blogg.

Här kommer frågan:

Har du blivit sjukskriven av läkaren för en annan diagnos än din egentliga för att FK med större säkerhet ska godkänna ansökan?
1. Ja
2. Nej


Tack på förhand!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag flyttar!

Processen har pågått ett tag - men nu flyttar jag bloggen! Välkommen till  https://livetsbilderblog.wordpress.com Den här bloggen komme...