måndag 27 november 2017

Jag - en brottsling?

ST: En människa instängd i en liten bur som är upphängd i ett mörkt rum. 

Jag känner mig som en brottsling med ett kriminellt förflutet. Men mitt brott är inget brott utan livslång sjukdom. Ändå är jag stämplad. Med ett "brottsregister" som inte går att radera.

Förhindrad att börja om på nytt.

Jag blir dömd på förhand. Mitt förflutna ligger mig till last. Får min trovärdighet att sjunka. Någon som jag är inte pålitlig. Inte rumsren. Andra är övertygade om att de vet mitt bästa med hänvisning till det som är och som varit.

Utan att lyssna till mig.

Jag är inlåst. Min kropp är mitt fängelse och mina symtom är mitt straff. Tvingad till att ha ett avstånd mellan mig och världen. Men trots att kontakt är tillåten förhindrar ni att det sker. Ni tar ifrån mig min röst.

Omyndigförklarad i onödan.

Jag kostar pengar och ligger samhället till last. Följer inte planen för ett återtåg in i det normala. Men då min sjukdom varken går att se eller mäta utmålas jag som en opålitlig lögnare. Blir då en kostnad som enkelt går att kapa.

Med belöning som följd.

Och ledarskapet solar sig i glansen av sin resultatrika jakt. Hyllar sig själva som hjältar som gjort samhället något gott. En brottslings liv är ingenting värt. Även om mitt brott inte är något brott.

Att råka bli sjuk är det enda fel jag gjort...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag flyttar!

Processen har pågått ett tag - men nu flyttar jag bloggen! Välkommen till  https://livetsbilderblog.wordpress.com Den här bloggen komme...